Odun Ateşinde Tas Kebabı
Posted on 2 Ekim 2014 Perşembe
|
No Comments
Odun ateşinde pişirmek şart değil tabi ama imkanınız varsa eğer bu şekilde deneyin.
Odun ateşinde tas kebabı tarifi
Malzemeler
• 1 kg kuzu kuşbaşı
• 2 adet orta boy patates
• 1 adet iri soğan ( küçükse 2 adet )
• 2 adet domates
• 2 adet biber
• 1 yemek kaşığı salça
• Tuz. kimyon, kekik
• 1 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı sirke
Odun ateşinde tas kebabı yapılışı
• Malzemeler doğranır ve bir kabın içine konur. Tuz ve salça ve baharatlar da eklendikten sonra iyice harmanlanır.
• Güveç tencere varsa içine konur. Üzerine 50 gr margarin yada tereyağı doğranır, su eklenir ve ateşe konur.
• Kapağı sıkıca kapatılan tencere 2 saat kadar pişirilir. Arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...