> | | | | | | > Taze Fasulye Yemeği (kavurmadan)

Taze Fasulye Yemeği (kavurmadan)

Posted on 25 Eylül 2014 Perşembe | 2 Comments


Yazın en lezzetli besinlerinden birisi de taze fasulyedir. Daha önce hep kavurarak yaptığım taze fasulye yemeğini bu defa çiğden pişirdim ve bir fark göremedim. kavurarak pişirenlerdenseniz eğer taze fasulye tezgahlardan kalkmadan böyle de deneyin.

Taze fasulye yemeği

Malzemeler

• 1 kg taze fasulye
• 1 adet iri kuru soğan
• 2 adet iri domates
• 1 adet kırmızı salçalık biber
• 1 tatlı kaşığı tz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Sıvı yağ
• 1 su bardağı su

Taze fasulye yemeği yapılışı

• Taze fasulyeler temizlenir yıkanır. Düdüklü tencereye konur. Biber domates ve soğan doğranır fasulyelere eklenir.
• Tuz, şeker ve sıvı yağda konduktan sonra üzerine su eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
• Tencerenin havası çıktıktan sonra düdüğü indirilir ve 25 dk pişirilir.
• Yanında bol soğanlı domates salatasıyla servis edilir.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Comments:2

  1. Sağlıkla, neşeyle geçen bir bayram dileğiyle, bayramın kutlu olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.