Sakızlı Mausse Tarifi
Posted on 24 Temmuz 2014 Perşembe
|
No Comments
Tam da yaz mevsimine uygun bir tatlı krem gibi soğuk soğuk...
Sakızlı mousse ( mus) tarifi
• 1 poşet toz krem şanti
• 1 bardak süt
• 2,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 2 çay bardağı su
• 3 tatlı kaşığı şeker
• 2 adet falım damla sakızlı
• 1 yumurta
Sakızlı mousse yapılışı
• Krem şanti ve süt iyice köpürene kadar çırpılır. Nişasta azar azar su ilavesiyle açılır ve karıştırarak pişirilir.
• Ocaktan alır almaz içine sakızlar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
• Pişen nişasta kaşık krem şantiye eklenir ve bir taraftan da mikserle çırpılır.
• Hazır olan karışım kuplara paylaştırılır. dilenen meyveyle süslenir. En az 3 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...