> | | | | | | > Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği

Posted on 26 Ocak 2014 Pazar | No Comments



Her ne kadar nohut yemeği yapmak çok basit olsa da bilmeyenler için eklemek istedim.

Etli nohut yemeği için
Malzemeler:

• 2 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış)
• 200 yada 250 gr dana eti
• 1 adet kuru soğan
• Yarım çay bardağı zeytin yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Sıcak su

Etli nohut yemeğinin yapılışı:

• Akşamdan ıslatılmış nohut içinde bozuk nohut olup olmadığına bakıldıktan sonra düdüklü tencereye konur üzerine soğan ve kuşbaşı doğranmış etler eklenir.
• Tuz ve yağını da koyduktan sonra sıcak su nohutların üzerinden iki üç parmak geçecek kadar konur ve ocağa alınır.
• Düdüklü tencerenin düdüğü yukarı kaldırılır. Kaynamaya başlayınca tıslamaya düdük indirilir ve ocak kısık ateş konumuna getirilir bu şekilde 50-55 dakika pişirilir ocak söndürülür yarım saat sonra kapak açılır.Eğer hemen açmak isterseniz tencereyi suyun altına tutmanız gerekmektedir.

Afiyet Olsun...


Leave a Reply

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.