> | | | | | | > Portakallı Pirinçli Kereviz Yemeği

Portakallı Pirinçli Kereviz Yemeği

Posted on 28 Aralık 2013 Cumartesi | 1 Comment




Klasik kereviz yemeği bilmeyen yoktur ama mutfağa yeni girenler için arşivimde olsun...

Portakallı kereviz yemeği için
Malzemeler:

• 4 adet küçük kereviz ( yumurta kadardılar)
• 2 adet orta boy patates
• 2 adet portakal suyu
• 2 yemek kaşığı pirinç
• Kerevizin taze yaprakları
• 1 çay bardağına yakın zeytin yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı şeker
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı salça


Kereviz yemeğinin yapılışı:

• Kereviz ve patatesler soyulur yıkanır tencereye konur.
• üzerine soğanı  ve yaprakları doğranır. Portakalların suları sıkılır tencereye eklenir.
• salça bir kase içinde eritilip diğerlerinin üstüne eklenir, tuz, şeker ve yağ da eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara tencere sallanarak kavrulur.
• Suyunu çeken yemeğe iki su bardağı  sıcak su eklenir yıkanmış pirinçler de eklendikten sonra pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

Comments:1

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.