> > Peygamberimizin Dilinden

Peygamberimizin Dilinden

Posted on 28 Ekim 2010 Perşembe | 2 Comments

                                                            
KELİME İ TEVHİDİ SÖYLEYENİ, MÜNAFIKLIK VE DİNDEN ÇIKMAKLA SUÇLAMAK CAİZ DEĞİLİR


Kelime-i şahadet ve kelime-i tevhidi söyleyen bir insanın imanı belgelenmiş olur.bu kimseler hakkında, artık ileri geri konuşmak,münafık kafir v.s. demek,kesinlikle yasaktır.
Rasulullah efendimizin bulunduğu bir topluluk içinde müslümanlara çokça eziyet vermiş olan ve sonradan islama girmiş bulunan Malik Bin Duhayşım'ın adı geçmişti.ashaptan bazıları,onun hakkında:


o bir münafıktır,Allah ve Rasulünü sevmez,dediler.
Peygamberimiz derhal müdahale ederek:


böyle söylemeyin,görmüyor musunuz o,La İlahe İllallah söylemektedir,buyurdu.


ashaptan bazıları:
fakat biz onu,  mü' minlerden çok münafıklarla beraber,onlarla düşüp kalkarken görüyoruz ,dediler.
Peygamberimiz cevaben:
Allah rızasını kazanmak arzusu ile,samimi olarak ,La İlahe İllallah diyeni,Cenab'ı hak ateşe haram kılmıştır...buyurdu.


anlaşılan o ki, insanlar hakkında hemen dış görünüşüne  göre hüküm vermemek gerekir.nitekim,Peygamberimiz,münafıklarla düşüp kalkıyor diye kendisinde iman belirtisi olan bir kimsenin münafıklıkla damgalanmasına, hakkında kötü düşünülmesine izin vermemiştir.
bu, nazik bir konudur.
Allah Rasulü böyle bir düşünceye en ufak bir tolerans gösterseydi,insanlar birbirleri hakkında kolayca hüküm verirlerdi.
meseleye hissiyatlar karışır,ufak bahanelerle mü'minler birbirlerini, münafıklıkla, kafirlikle suçlamaya cesaret bulurlardı.

Comments:2

  1. Maalesef efendimiz a.s. yasaklamis olmasina ragmen, cogumuz onyargili olarak hukum verme curetinde bulunabiliyoruz. Rabbim efendimiz a.s.' in yolundan sapmaktan korusun.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba:)) Nefis tarifler ve İman cilayan yazılar buldum ben bu blogda ellerinize yüreğinize sağlık... Banada beklerim sevgilerimle...

    Not: sıvıyağlı irimik helvası favorim oldu:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.