> | | | | | > Kısır(sarmaiçi)

Kısır(sarmaiçi)

Posted on 7 Nisan 2010 Çarşamba | No Comments

baharın gelmesiyle her yede tazecik yeşillikler çıktı durum böyle olunca bu kısırı yapmak şart oldu kısırı çoğumuz bilir ve severiz gerçektende çok lezzetli bir aperatiftir hadi artık durmayalım ve yapalım

malzemeler
kişi başı sayısınca bir çay bardağı bulgur(yani 5 kişiyseniz beş çay bardağı)
1 adet kuru soğan
maydanoz
dereotu
roka
nane
havuç
mor lahana
taze soğan
tuz +sıvı yağ
limon
salça

yapılışı
önce bulguru sıcak suda haşayalım içine kuru soğanı doğrayalım oda pişsin öte yandan bütün yeşillikleri bir kabın içine doğrayalım arkasından pişen bulgura yağı salçayı tuzu ve limonu ekleyelim bulgur biraz soğuyunca yeşillikleride koyalım karıştırıp servisyapalım
Afiyet olsun

Leave a Reply

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.